a
Ned: Zatvoreno

Povezani članci

Title Image

Botoks

Home  /  Botoks

Botoks

Botoks je preparat koji predstavlja prečišćeni protein proizveden iz bakterije Clostridium Botulinum. Deluje tako što, vezujući se za specifične receptore, onemogućava prenos nervnog impulsa sa nerva na mišićnu ćeliju, čime sprečava mišićnu kontrakciju (skupljanje, grčenje, pokret mišića). Zbog ove osobine u estetskoj medicini se koristi uklanjanje dinamičkih bora tj. bora koje nastaju zahvaljujući kontrakciji tačno određenih mišića lica i vrata. To su horizontalne bore na čelu (frontalne), horizontalne i vertikalne bore između obrva (glabelane), lepezaste bore na spoljašnjim uglovima očiju (crow's feet) i druge bore na licu i vratu. Tretman traje 15-ak minuta. Primenjuje se lokalni anestetik, ali zbog korišćenja izuzetno tankih iglica, pri čemu je bol minimalan, može se raditi i bez anestezije. Nakon tretmana na mestu uboda mogu se javiti crvenilo i otok, glavobolja i mučnina, koji prolaze za nekoliko sati do dva dana. Na mestu aplikacije takođe postoji mogućnost pojave hematoma (modrice). U nekim slučajevima, jako retko, može doći do slabosti okolnih mišića i pada obrva što je takođe prolaznog karaktera.

Dr ubada iglu ženi u usne

Početni efekat se vidi nakon 2-3 dana, a pun efekat se postiže za 7-10 dana. Rezultati traju oko 6 meseci, a sa ponavljanjem tretmana su sve dugotrajniji, jer se mimična aktivnost sve manje obnavlja. Tretmani se mogu bezbedno prekinuti svakog trenutka, nakon čega se bore postepeno vraćaju u prvobitno stanje.

Kontraindikacije (kada se ne radi):

- trudnoća i period dojenja
- alergija na komponente preparata (albumini)
- bolesti koagulacije krvi
- neuro-mišićne bolesti (miastenija gravis)

Ostali nehirurški tretmani lica i tela

hijaluronska kiselina

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina obezbeđuje potporu kolagenim i elastičnim vlaknima kao i drugim strukturama u koži, čime joj daje potrebnu čvrstinu i elastičnost.

Korekcija usana

Tokom godina volumen usana se smanjuje, konture blede a oko usana nastaju primetne, sitno urezane bore. Mi usnama vraćamo jedrinu, sočnost i primetno ih podmlađujemo.

Biorevitalizacija lica bolnica Aesculap

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija je tretman podmlađivanja kojom se hijaluronska kiselina, aminokiseline i vitamini, pomoću mikroigala, ubrizgavaju direktno u kožu.