a
Ned: Zatvoreno

Povezani članci

Title Image

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je po hemijskom sastavu nesulfatni glikozaminoglikan (složeni šećer, saharid). Prestavlja osnovnu komponentu vezivnog tkiva koja se prirodno nalazi u dubljim slojevima kože. Značajna je jer obezbeđuje potporu kolagenim i elastičnim vlaknima kao i drugim strukturama u koži, čime joj daje potrebnu čvrstinu i elastičnost. Ima osobinu da za sebe vezuje molekule vode, čime koži određuje stepen hidratacije dajući joj jedrinu i volumen.
Takođe učestvuje u transferu hranljivih materija do ćelija kože i na taj način ishranjuje kožu.Tokom godina količina hijaluronske kiseline u koži se smanjuje, takođe ćelije kože gube sposobnost njenog stvaranja. Primenom hijaluronskih filera u koži nadoknađujemo sopstvenu materiju, koža postaje glatka, zategnuta, osveženog i podmlađenog izgleda.

Dr ubada iglu ženi u usne

Hijaluronski fileri se koriste za:

korekciju bora (horizontalnih bora na čelu - frontalne, horizontalnih i vertikalnih bora između obrva - glabelarose, lepezaste bore na spoljašnjim uglovima očiju - crows feet, bora koje idu od nosa do ugla usana - nazolabijalne, sitnih bora iznad usana...)

uklanjanje iregularnosti kože (ožiljaka i drugih neravnina na licu)

naglašavanje volumena (gornje i donje usne, jagodica, ...)

Tretnam se izvodi tankim mikroiglama, uz korišćenje lokalnog anestetika i traje od 10-30 min. Nakon tretmana se mogu javiti crvenilo i blagi otok, koji se povlače za manje od sedam dana. Kao sastavni deo organizma, hijaluron i njegov efekat se polako gube između 4 i 12 meseci što zavisi od godina, karakteristika kože, načina života i navika. Preporučuje se izbegavanje solarijuma i sunčanja, sauna, izlaganja jako hladnom vazduhu, što sve može umanjiti efekat dugotrajnosti primene hijalurona.
Za održavanje postignutog efekta, savetuje se ponavljanje tretmana. Interval ponavljanja tretmana je individualan.

NAPOMENA: Ako se hijaluronom pune usne, jedan dan nakon intervencije uzdržavati se od razvlačenja usana, smeha, prekomernog govora. Intervencije kod stomatologa odložiti za 7 dana.

Ostali nehirurški tretmani lica i tela

Korekcija usana

Tokom godina volumen usana se smanjuje, konture blede a oko usana nastaju primetne, sitno urezane bore. Mi usnama vraćamo jedrinu, sočnost i primetno ih podmlađujemo.

Devojci hirurg ubrizgava botox

Botoks

Botox predstavlja prečišćeni protein proizveden iz bakterije Clostridium Botulinum. Ovaj preparat se vezuje za specifične receptore, onemogućava prenos nervnog impulsa sa nerva na mišićnu ćeliju i tako sprečava mišićnu kontrakciju. Koristi se za uklanjanje dinamičkih bora.

Biorevitalizacija lica bolnica Aesculap

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija je tretman podmlađivanja kojom se hijaluronska kiselina, aminokiseline i vitamini, pomoću mikroigala, ubrizgavaju direktno u kožu.